verhaal 26 – VERKERING

Dafne wordt besprongen door Aagje

VERKERING

verhaal 26

‘Zo… ik zag het net op de webcam – gaat er hard aan toe, van beide kanten. Mike Tyson versus Lucia Rijker. Maar wie weet slaat het nog wel om in liefde.’

Voorspellende woorden in deze fanmail. De rol van Lucia Rijker gespeeld door Aagje en Mister Frisling tekende voor the most brutal heavyweight fighter of America. Ze zijn inderdaad aan elkaar gewaagd. Aagje heeft haar draai gevonden. Ze gaat nog regelmatig buurten bij Edwin maar er zijn ook ontwikkelingen met Mister Frisling.

Zoals dat gaat bij varkens: eerst vechten ze elkaar de tent uit, dan een periode van gewapende vrede, en dan vrienden voor het leven. Bij biggen van verschillende komaf is dat niet anders. Maar bij Aagje en Mister Frisling speelt er meer. De romantiek van de sneeuw heeft wat in ze losgemaakt en nu zijn ze onafscheidelijk. Samen draven, samen eten, samen slapen. Familie Bofkont heeft er een nieuw stelletje bij en dat is niet onopgemerkt gebleven. Tijd voor de volgende aflevering van de Mister Frisling Soap.

Het wilde zwijntje wordt gevolgd door TV Gelderland. Geboren op de Veluwe, op onverklaarbare wijze in een wildrooster terecht gekomen, gevonden door kinderen, opgehaald door de moeder overste van een varkensweeshuis, opgelapt met rescue-milk voor slappe biggen uit de intensieve varkenshouderij, gekoesterd door een kat, geopereerd in een kliniek in Zwolle, en dan nu verkering met een telg uit de bio-industrie. Daar zit wel een verhaal in natuurlijk.

Vandaag is het tijd om het kersverse setje aan de kijkers voor te stellen. Er wordt besloten tot een avond-opname. Het Beloofde Varkensland by night, en dan ook nog in de sneeuw, romantischer hebben we niet.

Camera journalist Arjan heeft er lol in. Eerst wat algemene sfeerbeelden. Dan Familie Kraak. Ook een soap. Voor weer een ander medium, maar TV Gelderland kan daar mooi een graantje van meepikken, waarom niet? Een shot van Dikke Peter en Keessie, de beeldschone biggies van Moeder Kraak, welke camjo laat dat nou schieten? De hele Familie Kraak is er hun nest voor uitgekomen. Vader, Moeder, de kleintjes, zelfs Big Trouble, hun oudere broer, die met een kribbige kop in de koude sneeuw onder de platanen staat.

Dan naar binnen voor het hoofdprogramma. ‘Als jij nou bij ze gaat liggen dan praten we de kijkers eerst bij. Begin maar bij zijn operatie.’ Maar ik zit nog niet in het stro of Mike Tyson werkt me tegen de vlakte en Lucia Rijker springt op mijn nek.

We laten het verliefde paartje buiten uitrazen. En later op de avond, verstrengeld onder de kerstlichtjes, stelt de camjo dé Boulevardvraag: ‘Dafne, is er een liefdesbaby op komst?’